Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Ordförandeklubba ligger på bordet.

Beslutat av kommunstyrelsen 25 oktober

Kommunstyrelsen har beslutat att ge Ria Hela Människan 325 000 kronor, Kvinnojouren Kullan 200 000 kronor och Fontänhuset 125 000 kronor från kommunstyrelsens reserv för oförutsedda händelser.

– Dessa föreningar har sökt pengar från socialnämndens fonder, men fondernas medel får enligt reglerna bara användas för direkt stöd till privatpersoner, säger kommunalrådet Joakim Storck (C).

Då dessa tre föreningar utför ett angeläget socialt arbete i kommunen, så har kommunen valt att i stället skjuta till pengarna från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda händelser, budgetåret 2022.

En enig kommunstyrelse fattade det formella beslutet vid sitt senaste sammanträde.

Kommunstyrelsen positiv till ny logotyp

Kommunstyrelsen ställer sig positiv till att Falu kommun byter logotyp. Det slutliga beslutet om förändringen ska fattas av kommunfullmäktige.

Kommunikationskontoret håller på att ta fram en ny grafisk profil för Falu kommun, där förslag på byte av logotyp finns med som en viktig del i arbetet. Kommunikationskontoret har arbetat fram ett nytt förslag på logotyp som innehåller kommunvapnet i en modern tappning.

Detta innebär att kommunens nuvarande logotyp med dalahästen kommer att försvinna helt för att ersättas av den nya logotypen med kommunvapnet.

Logotypbyte och införande av en uppdaterad grafisk profil ska kunna genomföras i en successiv process, där hänsyn till både hållbarhetsperspektivet och det ekonomiska perspektivet ska tas. Målet är att genomföra en kostnadseffektiv övergång.

– Den nya logotypen knyter an till historien och ger en tydlig grafisk identitet till kommunorganisationen, säger Joakim Storck.

Förening vill ta över idrottshall

Falu kommun tänker avyttra den befintliga idrottshallen i Sundborn, när den nya skolan med ny fullstor idrottshall står klar om några år.

Kommunen har inget behov av att äga två idrottshallar i byn, utan för en dialog med Sundborns GoIF gällande en försäljning av befintlig idrottshall till föreningen.

Sedan tidigare pågår även arbete med en ny detaljplan för att möjliggöra tillbyggnad på den befintliga idrottshallen. Den eventuella byggrätten som tillskapas är också tänkt att ingå i en försäljning.

Båda parter önskar nu teckna en avsiktsförklaring för att pågående process ska kunna fortskrida.

Kommunstyrelsen beslutade att kommunstyrelsens ordförande får i uppdrag att underteckna en sådan avsiktsförklaring med föreningen.

-Nu skapar vi fler möjligheter för fortsatt utveckling i Sundborn där föreningslivet är en viktig aktör, säger Joakim Storck.

Kommunikationschef får teckna sponsringsavtal

Kommunstyrelsen beslutade också att godkänna ett förslag till revidering av kommunstyrelsens delegationsordning, vilket innebär att kommunikationschefen får delegation och rätten att besluta och teckna marknadsföringsavtal/sponsringsavtal upp till fem prisbasbelopp per tecknat avtal.

Falu kommun antog under 2021 en kommunövergripande riktlinje för externa bidrag och sponsring.

Representanter från Falu kommuns kommunikationskontor, näringslivskontor och kultur- och fritidsförvaltning bildar en arbetsgrupp, som arbetar med att utvärdera inkomna ansökningar utifrån fastställda kriterier. Beslut och själva tecknandet av avtalen görs av kommunikationschefen.

500 000 kronor om året i marknadsföringsavtal

Kommunstyrelsen beslutade också att finansiering av marknadsföringsavtal fastställs till 500 000 kronor per år från och med 2023. Beloppet motsvarar den nivå som Falu kommun och kommunstyrelsen haft för samarbetsavtal av det här slaget de senaste åren.

Medel omfördelas från kommunstyrelsens konto för särskilda framtidsprojekt till ett nytt konto dedikerat för marknadsföringsavtal/sponsring. Fördelningen hanteras i samband med budgetrevideringen.

Sidan uppdaterad 2022-10-28