Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar backarna där skyddsplåt ska upp

Den stora backen har inte det skyddsräcke (plåt) som redan finns i den lilla hoppbacken på Lugnet. Den ska skydda hopparna från att skada sig på taggarna där startbommen läggs ut. Något som nu ska åtgärdas.

Skyddsåtgärd krävs i stora backen

Ett nytt certifikat krävs för att hoppbackarna på Lugnet ska få användas vid internationella tävlingar. En åtgärd som måste till är monteringen av ett skyddsräcke i den stora backen.

– Den lilla backen är redan åtgärdad. Vi beräknar att det kommer att kosta mindre än 10 000 kronor att få upp skyddsräcket även i den stora backen, säger Anders Nordlund, fastighetschef på Lugnet i Falun AB (Lufab).

Under måndagen fanns Christian Kathol från internationella skidförbundet (FIS) på plats i Falun för att inspektera anläggningen med hoppbackarna på Lugnet.

De båda backarna inspekterades noga och under inspektionen framkom saker som måste göras för att backarna ska få ett nytt internationellt certifikat när nuvarande går ut.

Var med under inspektionen

Anders Nordlund var med under inspektionen.

– Mycket av inspektionen handlade om backens lutning sett till grader och så där. Sedan fick vi ett nedslag gällande att skyddsräcke saknas i den stora backen.

Nu handlar det inte om något större skyddsräcke, utan egentligen handlar det om en plåt som täcker "taggarna" som finns där bommarna läggs ut utifrån nivån som hopparen startar.

– Det handlar om max en dags jobb och ser vi till materialet handlar det om vanlig takplåt, säger Anders Nordlund.

Sidan uppdaterad 2022-12-06