Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på kommunens nya logotyp

Så här ser den ut, Falu kommuns nya logotyp. Stadsvapnet är tillbaka i en modern tappning!

Beslutat av kommunfullmäktige 13 december

Kommunfullmäktige har nu beslutat att Falu kommun ska få en ny logotyp och en ny grafisk profil. Tanken är att det nya materialet ska börja användas brett från mitten av januari 2023.

Det är kommunens eget kommunikationskontor, främst ateljéavdelningen, som hållit i arbetet med att ta fram en ny logotyp och ny grafisk profil. Inga externa konsulter har varit inblandade.

Den nya logotypen innehåller kommunvapnet i en modern tappning, och fullmäktiges beslut innebär samtidigt att logotypen med hästen som infördes 2011 är ett minne blott.

Tanken är att den nya logotypen och grafiska manualen ska börja användas stort från mitten av januari 2023, men redan nu går den nya loggan att ses på kommunflaggorna som vajar på Rådhusets tak och framför detsamma.

Inledningsvis kommer också logotypen att bytas ut på kommunens digitala kanaler och webbplatser. När det gäller tryckt material kommer det befintliga materialet att användas färdigt, och byte av logotypen ske när det är dags att beställa nytt material.

Kommunikationskontoret räknar med att det ska ta tre år innan allt är utbytt och den nya loggan används fullt ut.

Ja till bildande av VM-bolag

Kommunfullmäktige beslutade också vid sitt senaste sammanträde att det ska bildas ett VM-bolag för planering och genomförande av skid-VM 2027.

Falu kommun ska tillsammans med Svenska skidförbundet och föreningen Svenska skidspelen äga bolaget. Kommunen kommer att äga 45 procent av bolaget, skidförbundet 45 procent och skidspelsföreningen 10 procent.

Utgångspunkten är också att utgå från den bolagsordning och aktieägaravtal som fanns för Skid-VM i Falun 2015 AB. Aktieägaravtal, bolagsordning för Skid-VM i Falun 2027 AB samt Falu kommuns ledamöter till styrelse kommer att lyftas för beslut vid kommunfullmäktiges sammanträde den 2 februari 2023.

Under debatten inför beslutet om att bilda bolaget, framförde Lars Jerdén (S) vikten om att offentlighetsprincipen blir inskriven i bolagsordningen.

Oppositionens nej gav återremiss

Det politiska styret – Socialdemokraterna och Moderaterna – vill höja ersättningen för förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden till 20 procent av grundbeloppet.

Detta i och med att nämndens uppdrag ökas när den nya nämnden tillträder den 1 januari 2023, och att förste vice ordförande i nämnden bör ha ytterligare tid för att ha möjlighet att avlasta ordföranden i dennes arbete

Oppositionen var inte med på detta och fick igenom en så kallad minoritetsåterremiss. Oppositionen anser bland annat att det behövs mer information om vad som motiverar arvodesökningen och man vill också veta hur arbetsfördelningen mellan ordförande och vice ordförande ska se ut.

Årets kommunpriser delades ut

I samband med sammanträdet delades också årets kommunpriser ut:

  • Falu Jazzklubb tilldelades Falu kommuns kulturpris 2022.
  • Sarah Stenberg tilldelades Falu kommuns kulturstipendium 2022.
  • Linda Öberg och Sara Källström tilldelades Falu kommuns barn- och ungdomskulturpris 2022.
  • Birger Roos och Jan Adolfsson tilldelades Falu kommuns miljöpris 2022.
  • Jimmy Sjögren tilldelades Falu kommuns tillgänglighetspris för år 2022.
  • Internationella Kvinnoföreningen Falun tilldelades Falu kommuns mångfaldspris 2022.
Sidan uppdaterad 2022-12-14