Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Pernilla Wigren slutar i Falu kommun

Pernilla lämnar Falu kommun

Pernilla Wigren, som varit kommundirektör sedan hösten 2018, har meddelat att hon väljer att sluta i kommunen. Pernilla gör sin sista dag som kommundirektör den 13 mars.

– Jag är stolt över den resa som Falu kommun har gjort sedan jag började här. Mest stolt är jag över att vi tillsammans har skapat en mer stabil och framåtlutad tjänstemannaorganisation som man både ska värdesätta och vara rädd om, säger Pernilla Wigren.

Sedan hon började hösten 2018 har också mycket annat hänt i omvärlden. Kommunen har haft att hantera en pandemi och effekten av kriget i Ukraina.

– Vi har också fokuserat på det viktiga hållbarhetsarbetet. Där och i flera andra frågor håller vi på att utveckla vår förmåga att jobba tvärsektoriellt, där finns en stor potential till fortsatt utveckling, säger Pernilla Wigren.

Vad kommer du att sakna mest?

– Jag kommer att sakna alla fantastiska kollegor som varje dag strävar efter att vara till nytta för Faluborna, säger Pernilla Wigren.

Kommunstyrelsens ordförande Liza Lundberg (S) tycker att kommunen haft en bra utveckling under åren som Pernilla varit kommundirektör.

– Jag vill vara tydlig med att beslutet om att kliva av har Pernilla själv fattat. Det viktiga nu är att först och främst hitta en lösning i form av en tillförordnad kommundirektör, och därefter komma i gång med rekryteringen av en ny kommundirektör, säger Liza Lundberg och fortsätter:

– Falun är en stark och spännande kommun under utveckling som styrs av en stabil majoritet. Vi har verkligen något intressant att erbjuda!

Sidan uppdaterad 2023-02-15