Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Sara framför Rådhuset

Sara Tigerström Monfelt föreslås att bli tillförordnad kommundirektör.

Sara föreslås bli tillförordnad kommundirektör

Sara Tigerström Monfelt föreslås bli tillförordnad kommundirektör i Falu kommun, när Pernilla Wigren lämnar posten som kommundirektör den 13 mars.

Det var i förra veckan som Pernilla Wigren meddelade att hon väljer att lämna Falu kommun och posten som kommundirektör.

Nu föreslås Sara Tigerström Monfelt, som arbetat nära Pernilla med strategiskt ledningsstöd, bli tillförordnad kommundirektör under den tid som rekryteringen av en ny kommundirektör pågår.

Jag tror att det är en bra lösning under denna övergångsperiod. Mina nästan sex år som strategiskt ledningsstöd har gett mig en stor kunskap om kommundirektörsuppdraget. Jag upplever även ett stort stöd från kommunledningen och känner med stor tillförsikt att jag tillsammans med den ska kunna göra ett bra arbete under den här perioden, säger Sara Tigerström Monfelt.

Vi är väldigt glada att Sara har tackat ja. Under dessa speciella förhållanden behövs en person med inblick och kunnande om vad uppgiften handlar om och där är det få som kan matcha Saras erfarenhet. Jag ser också att hon har en inkluderande och öppen ledarstil, vilket jag tror är en bra match gentemot både oss i den politiska ledningen och ledningsgruppen, säger Liza Lundberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

Centrala samverkansgruppen ska säga sitt om det hela vid sitt möte nu på fredag, och det slutliga beslutet kring nomineringen av tillförordnad kommundirektör tas av kommunstyrelsens ledningsutskott den 8 mars.

Sidan uppdaterad 2023-02-24