Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Helena

Helena Bergman blir tillförordnad kommundirektör.

Helena blir tillförordnad kommundirektör

Helena Bergman, HR-chef, blir ny tillförordnad kommundirektör i Falu kommun. Förordnandet gäller fram till att rekryteringen av en ny kommundirektör är klar.

I februari i år valde Pernilla Wigren att lämna Falu kommun och posten som kommundirektör. Sedan mitten på mars har Sara Tigerström Monfelt varit tillförordnad kommundirektör.

Hon hade ett sex månader långt förordnande, som går ut den 14 september, och har haft som önskemål att inte fortsätta en längre period än så.

- De har varit sex månader som varit både spännande och utvecklande. Det är ett uppdrag som kräver både tid och kraft, och jag känner nu att jag både vill och behöver lägga mer fokus på mina andra arbetsuppgifter under hösten. Inte minst på skid-VM 2027, säger Sara Tigerström Monfelt.

Det blir istället Helena Bergman, kommunens HR-chef, som tar över stafettpinnen som tillförordnad kommundirektör.

- Vi är glada över att Helena kan axla ansvaret till dess att en ny kommundirektör är på plats. Vi är i slutfasen av rekryteringsprocessen gällande ny kommundirektör, men det kan ta ett antal månader till innan denne är på plats, säger Liza Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Jag upplever ett förtroende från politiken och kommunledningen har även uttryckt sitt fulla stöd. Jag känner därför att jag tillsammans med dem ska kunna göra ett bra arbete under den här perioden, säger Helena Bergman.

Centrala samverkansgruppen har under tisdagen gett sitt klartecken och det formella beslutet om bytet på posten tas av kommunstyrelsens ledningsutskott den 13 september.

Tanken är att Helenas första dag som tillförordnad kommundirektör blir den 15:e september.

I samband med detta kommer kommunikationschefen Patrik Söderqvist att bli tillförordnad HR-Chef. Patrik fortsätter att inneha kommunikationschefsrollen.

Sidan uppdaterad 2023-08-30