Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Maria

Maria blir förvaltningschef för omvårdnadsförvaltningen

Maria fortsätter som chef för omvårdnadsförvaltningen

Nu är det klart att Maria Jonsson blir ny förvaltningschef för omvårdnadsförvaltningen.

I början på 2023 klev Maria Jonsson, som då var förvaltningschef för arbetslivs- och socialförvaltningen, in som tillförordnad förvaltningschef för omvårdnadsförvaltningen.

Rekryteringsprocessen kring en ny ordinarie förvaltningschef till omvårdnadsförvaltningen inleddes innan sommaren och har letts av den tillförordnade kommundirektören Sara Tigerström Monfelt.

Processen är nu klar och valet föll på - Maria Jonsson!

- Det känns väldigt bra och roligt att Maria fortsätter i den här rollen. Maria har en erfarenhet, ett mod och de ledaregenskaper som vi har önskat för det här uppdraget, säger Sara Tigerström Monfelt.

- Jag har haft ett spännande halvår, med nya uppdrag och ny kunskap, men hela tiden känt mig så välkommen. Inte minst har jag fått en förståelse för det viktiga uppdrag som finns inom omvårdnadsförvaltningen. Det är med glädje jag fortsätter resan vi har påbörjat under året och ser framemot ett fortsatt utvecklingsarbete, säger Maria Jonsson.

– Jag är mycket glad över att Maria har valt att tacka ja till att fortsätta, och det finns ett starkt och brett stöd för Maria, säger Susanne Norberg (S), omvårdnadsnämndens ordförande.

- Maria har gjort en fantastisk resa under 2023 och från politikens sida ser vi fram emot det fortsatta samarbetet med henne och verksamheten, säger Daniel Drugge (C), 2:e vice ordförande i omvårdnadsnämnden.

Maria Jonsson tillträder som ordinarie förvaltningschef den 1 oktober.

På arbetslivs- och socialförvaltningen fortsätter Arne Holmström som tillförordnad förvaltningschef fram till årsskiftet. En rekryteringsprocess för en ordinarie förvaltningschef kommer nu att påbörjas.

Sidan uppdaterad 2023-09-19