Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Hans Näslund blir ny kommundirektör i Falu kommun. Foto: Västerås stad, Per Groth.

Hans Näslund blir ny kommundirektör i Falu kommun. Foto: Västerås stad, Per Groth.

Hans Näslund blir ny kommundirektör i Falun

På eftermiddagen den 15 september fattade kommunstyrelsens ledningsgrupp på ett extrainkallat sammanträde beslut om att anställa Hans Näslund som ny kommundirektör i Falu kommun.

– Rekryteringen har inneburit en spännande resa och jag är mycket glad att vi nu kan berätta att Hans Näslund blir ny kommundirektör i Falun. Vi har valt Hans dels på grund av hans erfarenheter av att vara med och utveckla Västerås men kanske framför allt på grund av hans syn på ledarskap. Samtidigt som han är en lagspelare som vill få alla att prestera sitt bästa förstår han vikten av tydlighet vid behov. Vår bedömning är att det här blir bra för politiken, organisationen och Faluborna som helhet, säger Liza Lundberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

En obligatorisk säkerhetsprövning pågår nu och förväntas bli klar inom några veckor.

– Förhoppningen är att de formella delar som kvarstår kan färdigställas relativt snabbt och att Hans Näslund kan tillträda som kommundirektör från årsskiftet. Exakt datum får vi dock återkomma med. Vi har stora både spännande och utmanande frågor att ta tag i under 2024, frågor som helt klart skulle tjäna på att ha en ordinarie kommundirektör på plats, säger Anders Lindh (M) kommunalråd.

Rekryteringsgruppen har bestått av Liza Lundberg och Anders Lindh från majoriteten och av Susanne Martinsson från oppositionen. I valet av kommundirektör har gruppen varit helt enig.

– Jag ser fram emot att få välkomna Hans Näslund till Falu kommun. Jag tror att Hans både med sin ledarstil och sin erfarenhet från en annan kommun som redan gjort den utvecklingsresa som Falun har påbörjat, kommer bidra till kommunens och falubornas bästa, säger Susanne Martinsson (C) oppositionsråd.

Hans Näslund är idag direktör på Teknik- och fastighetsförvaltningen i Västerås stad. Han sökte jobbet som kommundirektör i Falun eftersom han var redo för nya utmaningar och hade en positiv bild av Falu kommun.

– Jag ser med stor glädje fram emot att som kommundirektör, tillsammans med alla andra goda krafter, vara med och utveckla Falun till bästa möjliga plats att bo, leva och verka i, säger Hans Näslund.

Sidan uppdaterad 2023-09-15