Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Emelie Kjellgren står på Stora torget i Falun. Bakom syns Kristine kyrka. Emlie har glasögon, blont hår och har en regnkappa på sig.

Emelie Kjellgren får tillgänglighetspriset

Fullmäktiges tillgänglighetspris 2023 tilldelas Emelie Kjellgren, som både i sitt arbete och privat, gör stor skillnad för människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Stort grattis Emelie!

– Tack, det blev lite av en chock, jag visste inte ens om att jag var nominerad, säger Emelie Kjellgren.

Tillgänglighetspriset uppmärksammar goda insatser som bidragit till att förbättra livsvillkoren och tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.

Emelie jobbar som diakon på Svenska kyrkan i Svärdsjö-Enviken-Sundborn och har engagerat sig i att hjälpa människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), och att stötta deras anhöriga och närstående.

Vad betyder det att få det här priset?

– Det betyder jättemycket, att någon ser det jobb man gör, säger Emelie.

Liza Lundberg (S) är kommunstyrelsens ordförande och även ordförande i funktionshinderrådet, som utser vinnaren.

– Det känns fantastiskt roligt att funktionshinderrådets arbetsutskott beslutat att tilldela Emelie Kjellgren Falu kommuns tillgänglighetspris. Det engagemang och driv som Emelie visar för människor med eller i närheten av anhöriga med NPF diagnoser behövs verkligen i dagens samhälle, säger Liza Lundberg.

Motiveringen:

"Emelie Kjellgren drivs av ett starkt samhällsengagemang och gör verkligen skillnad för människor, såväl i rollen som diakon men framför allt som medmänniska. Hon är sedan många år engagerad i hur människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), deras anhöriga och närstående ska kunna få bra stöd och hjälp, och en så bra livssituation som möjligt. Emelie en av flera samtalsledare som träffar anhöriga till personer med NPF i Falun och hon har under 2023 även utökat sitt engagemang, med att vara samtalsledare för personer med egen NPF diagnos. Emelie är en person som alltid tar sig tid att lyssna på den enskilda människan och med sitt breda kontaktnät skapar hon trygghet hos de människor hon möter, som söker stöd antingen genom Svenska Kyrkan eller hos privatpersonen Emelie."

Prisutdelning på kommunfullmäktige

På fullmäktigemötet den 12 december kommer Emelie att hyllas, få ett diplom, blommor och en prissumma på 10 000 kronor.

Sidan uppdaterad 2023-11-10