Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

David Bergman förvaltningschef

Förvaltningschef David Bergman slutar i Falu kommun

David Bergman väljer att sluta som förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Falu kommun.

David Bergman tillträdde tjänsten som förvaltningschef i kultur- och fritidsförvaltningen våren 2017, men väljer nu att sluta i kommunen på egen begäran.

– Tiden som förvaltningschef har varit spännande och utvecklande. Jag har haft en fin tid i Falu kommun och verkligen trivts bra. Trots det har jag efter en tids funderande bestämt mig för att gå vidare, säger David Bergman.

Helena Bergman, tillförordnad kommundirektör, säger så här om hans beslut:

– Det är väldigt tråkigt att David väljer att lämna oss, men samtidigt respekterar jag förstås hans val att gå vidare. Vi är många som önskat att David hade stannat längre hos oss, men nu önskar jag honom all lycka till framöver.

– David har verkligen varit en tillgång för oss. Under hans tid har han visat på egenskaper som varit väl uppskattade inom både förvaltningen och Falu kommun. Jag stödjer hans beslut nu när han går vidare, säger Fredrik Persson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Arbetet med att hitta en tillförordnad förvaltningschef påbörjas direkt, detta samtidigt som en rekryteringsprocess för en ny ordinarie förvaltningschef startar.

Sidan uppdaterad 2023-11-13