Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Ett 40-tal pojkar med blåa fotbollskläder står på en läktare

Foto: Privat

Falu BS P-14 får mångfaldspriset

Fullmäktiges mångfaldspris 2023 tilldelas Falu BS fotbollslag P-14 och ledare. Alla är välkomna till laget, där glädjen till fotbollen bidragit till kamratskap, social inkludering och mångfald. Stort grattis!

– Tack, vi är väldigt ödmjuka och tacksamma att vi får det här priset, säger Pär Borgersen, huvudtränare för Falu BS P-14.

Hos er finns inget tak för max antal spelare och alla är välkomna, hur har ni gjort det möjligt?

– Det har varit en självklarhet ända sedan vi började träna killarna i fotboll. Alla som vill ska kunna komma hit och spela boll, oavsett bakgrund och om man vill göra det mycket eller någon gång ibland. Vi vill bygga ett lag med alla och har många bra ledare. Vi har även en grupp spelare och ledare som är väldigt seriösa. Även när vi inte tränar så är de på Kopparvallen och spelar. Det har blivit en fritidsgård

Nu får ni också en prissumma på 10 000 kronor, har ni redan nu bestämt vad ni vill göra för den?

– För oss är det väldigt mycket pengar, som gör att vi kan fortsätta utveckla sammanhållningen och laget. Kanske blir det någon typ av läger där alla kan vara med, säger Pär Borgersen.

Kommunstyrlesen fattar beslut om vem som ska få mångfaldspriset, Liza Lundberg (S) är ordförande:

– Falu BS P-14 lag och ledare är verkligen värdiga vinnare av årets mångfaldspris! Arbetet de gör är ett bevis för att fotbollen är en möjliggörare för att förena barn och unga med olika bakgrunder och sudda ut barriärer, säger Liza Lundberg.

Motiveringen:

"I Falu BS P-14 välkomnas alla pojkar födda 2009 som vill spela lagfotboll, det finns ingen övre gräns för hur många som får vara med. I laget finns ett 40-tal pojkar från hela Falun med olika bakgrunder. De får en gedigen fotbollsutbildning, men också mycket mer. Fotbollen blir inte minst en arena för social inkludering och mångfald. Denna stora skara har nu gått från att vara barn till att bli tonåringar och växer inte bara på längden, utan även på många andra sätt. Ur laget har det vuxit fram en stor grupp fina killar med bra sammanhållning och kamratskap som sträcker sig genom hela Falun."

Prisutdelning på kommunfullmäktige

På fullmäktigemötet den 12 december kommer pristagaren att hyllas, få ett diplom, blommor och en prissumma på 10 000 kronor.

Sidan uppdaterad 2023-11-15