Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Kommunstyrelsens ledamöter samlade framför Rådhuset.

På bilder ser ni en enig kommunstyrelse samlad framför Rådhuset. Den orangea färgen lyser upp. Fasaden är upplyst för att uppmärksamma antivåldsveckan.

Handlingsplan för att motverka våld antogs

Kommunstyrelsen har beslutat att anta en handlingsplan – Ett Falun fritt från våld – för att förebygga och motverka mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Handlingsplanen ska även upp i kommunfullmäktige för antagande.

Målet med handlingsplanen är att förbättra och öka kunskap och kompetens, få ett utökat och verkningsfullt våldsförebyggande arbete, förbättra tidig upptäckt och upptäckt av våldsutsatta och våldsutövare, förbättra stöd och skydd till våldsutsatta och insatser till våldsutövare samt förstärka samverkan internt och externt samt med brottsbekämpande myndigheter.

Goda exempel finns i Falu kommun inom flera områden, men arbetet behöver stärkas ytterligare inom alla områden.

Under den här veckan belyser Falu kommun rådhusets fasad med ett orange ljus, för att uppmärksamma antivåldsveckan. Något som många har uppmärksammat.

– Det känns oerhört bra att få ta beslutet om handlingsplanen för mäns våld mot kvinnor och våld i nära relation just under denna vecka. Antivåldsveckan handlar om att särskilt uppmärksamma problemet mäns våld mot kvinnor. Handlingsplanen handlar om hur vi jobbar med att motverka våld i nära relation varje dag året runt, säger Liza Lundberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Sidan uppdaterad 2023-11-22