Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

En kvinna går och håller i en häst i en stallgång

Falu RK får akutstöd av kommunen

Falu kommun väljer att ge Falu ridklubb ett akutstöd på 250 000 kronor. Anledningen är att ridklubben befinner sig i en ekonomisk kris.

– Om vi inte skulle ge detta extra stöd, så skulle det få negativa följer för de barn och unga som finns i föreningen. Falu ridklubb har närmare 400 medlemmar och utför också en viktig aktivitet för kommunen genom att möjliggöra terapiridning med handledning för de som behöver det, säger Fredrik Persson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Många ridklubbar står i dag inför stora utmaningar med att få verksamheten att gå ihop, då priset på bland annat foder och strö stigit kraftigt.

De senaste veckorna har situationen för Falu ridklubb blivit alltmer akut, och ekonomisk hjälp från kommunen var därför ett måste för att ge ridklubben behövlig draghjälp i kampen för att överleva.

I det läget valde Fredrik Persson att ta ett ordförandebeslut om att ge akutstöd till Falu ridklubb. Då kultur- och fritidsnämnden själva prognostiserar ett stort negativt resultat per sista oktober, ställdes istället en hemställan om att få 250 000 kronor ur kommunstyrelsens reserv för oförutsedda händelser.

Något som kommunstyrelsen ställde sig positiva till vid sammanträdet i tisdags.

–Jag är förstås nöjd med att kommunstyrelsen tog det beslutet så att klubben kan få nödvändig hjälp med en gång. Föreningen kan också söka uppskov med sin hyresbetalning till kommunen för ridanläggningen i Främby, säger Fredrik Persson.

Sidan uppdaterad 2023-11-23