Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Restaurang Banken utanför. Vinter och snö.

Beslutat av miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

På nämndsmötet den 13 februari beslutades bland annat att ge tillstånd för en uteservering året om, att ge positivt planbesked för handel med mera på Tryckerivägen samt ändring av detaljplan vid Kolonnen.

Efter ett enhälligt beslut i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden fick restaurang Banken Bar och Brasseri, tillstånd att ha uteservering året om.

Sökande ville ha tillstånd för fem år, men nämnden gick på förvalningens linje att kommunen inte kan garantera platsen under så lång tid och fattade beslut om ett år åt gången, med start 1 april 2024.. Sökande ansvarar för skottning och sandning vid eventuellt snöfall och eller halka, 1,5m utanför serveringen.

Positiva planbesked

Nämnden tog också ett enhetligt beslut om positivt planbesked till fastighetsägaren Dalafast Lugnetleden AB, för detaljplan för verksamheter, handel med mera vid Tryckerivägen. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen får uppdrag att upprätta förslag till detaljplan.

Även fastighetsägaren Rolf Ericson Bil i Falun AB fick positivt planbesked för ändring av detaljplan för handel med mera inom delar av Kolonnen.

Sidan uppdaterad 2024-03-06