Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Fyra verksamheter nu under samma tak – Öppet hus den 16 september

Socialtjänstens verksamheter Kristallen, Slaggens 2hand, Navet och Medis finns nu under samma tak på Yxhammargatan 5 och kallas kort och gott för Slaggens aktivitetscenter. Välkommen på öppet hus måndagen den 16 september klockan 13–15.

Det är samma lokalkostnad totalt som tidigare men med fina möjligheter till ytterligare samarbete.

– Vi har länge letat efter en bra lokal för att kunna samarbeta och hitta fler aktiviteter för deltagarna, nu kan vi göra det, säger enhetschef Christina Ljung.

Samlas i gemensam lokal bredvid Byggmax

De tidigare verksamheterna Kristallen, Slaggens 2hand, Navet och Medis byter nu samtidigt alltså namn till Slaggens aktivitetscenter.

Verksamheten på Slaggens aktivitetscenter bygger på gemenskap och delaktighet där alla medverkar efter egna möjligheter i de aktiviteter som verksamheten erbjuder.

Exempel på aktiviteter som erbjuds är diverse legoarbeten, friskvård, utflykter och matlagning. Tillsammans med en handledare tas det fram en genomförandeplan med ett eget schema för den dagliga sysselsättningen.

Slaggens 2hand

Slaggens 2hand är en secondhandaffär som tidigare funnits på Slaggatan men nu får mer anpassade lokaler för sin verksamhet. Slaggens 2hand hämtar saker och kläder hemma hos de som vill skänka för att sedan sälja dem i butiken.

Butiken tar även emot saker och kläder på plats. Om du vill skänka saker kan du kontakta butiken då på telefonnummer 023-824 98.

Daglig sysselsättning

Har du inte rätt till daglig verksamhet enligt LSS och har en psykisk funktionsnedsättning, missbruksproblematik eller samsjuklighet så kan du ansöka om daglig sysselsättning enligt socialtjänstlagen (SoL) istället, med aktiviteter individuellt anpassade till deltagarna.

Välkomna på Öppet hus den 16 september på Yxhammargatan 5.

Sidan uppdaterad 2019-09-04