Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Kristina med stora örhängen och blå skjorta,

Kristina Bergenstråle slutar som omvårdnadschef.

Kristina slutar som omvårdnadschef

Kristina Kumlin Bergenstråle väljer att lämna tjänsten som chef för omvårdnadsförvaltningen. Hon slutar sin anställning den 25 juli, och rekrytering av ersättare påbörjas omedelbart.

Kristina Kumlin Bergenstråle tillträdde tjänsten som chef för omvårdnadsförvaltningen hösten 2019, men väljer nu att gå vidare mot nya utmaningar.

–Tiden som chef för omvårdnadsförvaltningen i Falu kommun har varit både spännande och utvecklande för mig. Jag har haft tur och haft en bra chef, bra kollegor och duktiga medarbetare. Trots det har jag efter en tids funderande bestämt mig för att avsluta min anställning, för att kunna prioritera andra delar i mitt liv, säger Kristina Kumlin Bergenstråle.

Kommundirektör Pernilla Wigren säger så här om Kristinas beslut:

– Jag är väldigt ledsen över att Kristina väljer att sluta, men respekterar förstås hennes val att prioritera annat i livet. Kristina har under en turbulent tid, med intensivt coronaarbete och en stor omorganisation, lotsat förvaltningen genom denna period på ett mycket bra sätt.

– Kristina blir kvar ett halvår till som chef, och kommer därmed att hinna landa det mest intensiva arbetet med omorganisationen, vilket känns bra.

Rekryteringen med att hitta Kristinas ersättare påbörjas omedelbart.

Sidan uppdaterad 2021-02-17