Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Två konstnärer står bredvid bänken som de målat

Nu har bänkarna vid Holmtorget målats. Allt för att göra torget både trevligare och tryggare.

Nu händer det saker på Holmtorget

Det händer saker på Holmtorget i centrala Falun i sommar. Allt för att göra torget till något annat än en yta du bara passerar. På så sätt hoppas de som medverkar i projektet Trygg och säker stadskärna att platsen ska upplevas som trevligare och tryggare.

Nu och ett par månader framöver kommer Holmtorget smyckas med nygamla bänkar. Det är konstnärer från närverket Kabloom som målat om äldre bänkar från kommunen. Konstnärerna har fått arbeta med färger från ett givet färgtema.

Den tillfälliga möbleringen och #Holmtorgethänder är ett resultat av arbetet inom projektet Trygg och säker stadskärna. En analys visade att sträckan där möblerna nu står är en plats som behöver få mer positivt liv. Idag finns få anledningar att stanna upp längs sträckan.

- Vi hoppas att de smyckade bänkarna ska erbjuda ett intressant inslag för den som passerar och en möjlighet att slå sig ner, säger landskapsarkitekt Malin Winblad Polland.

- I samband med att bänkarna står på plats kan du även låna spel hos Pressbyrån, och på Hemköp kan du köpa gott fika, berättar Malin Winblad Polland vidare.

De som medverkar i #Holmtorgethänder är Falu kommun, Centrala stadsrum, Diös, BRÅ - Falun, Polisen, Hemköp, Pressbyrån och konstnärer från nätverket Kabloom.

Mer information om #Holmtorgethänder finns på skyltar i anslutning till möblerna.

Här kan du läsa mer om projektet Trygg och säker stadskärna

Sidan uppdaterad 2021-07-05