Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Rullstol ståendes i ett rum

Hjälp oss få tillbaka hjälpmedel som inte längre används

Har du eller en anhörig fått en rollator, en rullstol eller något annat hjälpmedel förskrivet som inte längre används? Då vill vi gärna ha din hjälp att få tillbaka det.

Kommunrehab förskriver varje år många hjälpmedel till personer med olika behov. Det kan till exempel vara en rollator, en rullstol, ett uppresningsstöd eller en hygienstol. När hjälpmedlet inte längre används, behovet förändrats eller om personen som fått hjälpmedlet går bort ska hjälpmedlet lämnas tillbaka.

Hjälpmedel är personbundna

Hjälpmedel är personligt förskrivna och kommunen äger hjälpmedlet som lånas ut. Du får därför inte låna ut, sälja eller på annat sätt göra dig av med hjälpmedlet.

Om nya behov uppstår eller om annan person får behov av hjälpmedel är ni välkomna att kontakta kommunrehab

Telefonnummer: 023-832 20. (Telefontid: måndag, tisdag, onsdag och fredag mellan klockan 08.15–09.15.)

Här kan du lämna tillbaka:

Hjälpmedel lämnas i första hand tillbaka till Dalarnas Hjälpmedelscenter vid Västermalmsvägen 3 i Falun. Öppettider 8-16, lunchstängt 12-13.

Det går också att lämna in till kommunens hjälpmedelsförråd i Haraldsbo, ring och bestäm tid så någon finns på plats och möter upp. Telefonnummer: 023-867 81 eller 023-822 93.

Har du svårt att ta dig till dessa ställen eller har stora skrymmande hjälpmedel kan du ringa på ovanstående nummer för att få information om alternativ.

Sidan uppdaterad 2022-08-12