Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Hand från äldre person

Trygghetslarm åter i drift

Uppdaterat fredag 24 mars: Trygghetslarmen fungerar nu igen sedan igår kväll. Avbrottet hos leverantören varade ett knappt dygn och berodde på en cyberattack hos leverantören.

Uppdaterat klockan 14.00 fredag 24 mars

Falu kommun har under torsdagen, kvällen och natten haft höjd beredskap inom hemtjänsten. Under avbrottet där larmen inte fungerade har Falu kommun haft tre incidenter, vad vi hittills vet om. Vi följer nu nogsamt upp detta.

– Vi ser väldigt allvarligt på det som inträffat under larmstoppet. Händelser inträffar även när larmen fungerar, men ett trygghetslarm är en extra skyddsåtgärd man har och när den inte fungerar blir kunderna mer sårbara, säger Niclas Larsson enhetschef för Trygghetscentralen.

Falu kommun jobbar extra med att kontakta samtliga larmkunder.

Uppdaterat klockan 21.00 torsdag 23 mars

Trygghetslarmen ska nu fungera igen. Om det skulle bli fler störningar under natten och larmet inte verkar fungera, använd telefonnumren nedan.

Uppdatering klockan 15.15 torsdag 23 mars

Systemet har ännu inte kommit igång och leverantören jobbar fortsatt på att lösa problemet.

Det är 1645 personer i Falu kommun som har trygghetslarm.

Vi har inför kvällen och natten höjd beredskap inom hemtjänsten.

Om du har trygghetslarm, eller är anhörig till en person med trygghetslarm, och har frågor kan du nå Trygghetscentralen dygnet runt på telefonnummer 023-877 00.

Vid akut situation är det alltid 112 du ska ringa.

Uppdaterat klockan 08.15 torsdag 23 mars

Det är ett tekniskt fel som inträffat och trygghetslarmen har inte fungerat sedan klockan 00.30, natten till den 23 mars. Vi återkommer här löpande med information.

Vi kontaktar Falubor med larm för att kontrollera att de mår bra och att de får information om alternativa sätt att larma.

Vid akut situation ring 112

Sidan uppdaterad 2023-03-27