Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Flera personer som cyklar

Familjehemmens dag - för dig som är eller vill bli familjehem

Den 27 april är det Familjehemmens dag. Under den här dagen kan du som funderar på att bli familjehem lyssna på en webbsändning, där du får veta mer om hur det är att vara just familjehem.

När barn och ungdomar för en kortare eller längre tid inte kan bo hos sina föräldrar kan de behöva bo i en annan familj, så kallat familjehem.

Skälen till att barn behöver komma hemifrån varierar. Ibland har problemen med föräldrarna att göra. I andra fall beror det mer på barnets eget beteende eller situation.

Här kan du läsa mer om hur Falu kommun arbetar med bland annat familjehem.

Familjehemmens dag

Den 27 april uppmärksammar SKR - Sveriges kommuner och regioner - Familjehemmens dag för tredje året i rad.

Mellan klockan 13.00 och 14.00 sänder SKR ett program riktat till dig som redan är eller funderar på att bli familjehem. Sändningen går att se direkt eller i efterhand. Programmet är kostnadsfritt och du behöver inte anmäla dig för att delta i webbsändningen.

Mer information och länk till programmet hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Familjehemmens dag uppmärksammas varje år på samma datum för att belysa familjehemmens viktiga roll för barn som behöver stöd.

Anmäl intresse om du vill bli familjehem

Vill du bli familjehem för barn? Här kan du göra din intresseanmälan för kontaktperson, kontaktfamilj och familjehem. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Familjehemsverige är en nationell e-tjänst för Sveriges kommuner som förenklar mottagandet av intresseansökningar till familjehem, jourhem, kontaktperson och kontaktfamilj. Valet familjehem gäller även för dig som vill ta emot ensamkommande barn.

Du kan också ringa till kontaktcenter, telefon 023-830 00.

Sidan uppdaterad 2023-04-19