Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

ordförandeklubba

Beslutat i omvårdnadsnämnden 21 september

Omvårdnadsnämnden har haft sitt andra sammanträde för hösten. Flera informationsärenden fanns med på ärendelistan för mötet, bland annat var disktriktssköterska/kontinenssköterska Marianne Hedlund inbjuden till mötet för att berätta om sitt arbete.

I omvårdnadsnämndens verksamhetsplan för 2023 så ingår uppdraget att arbeta med att minska miljöpåverkan genom att använda inkontinenshjälpmedel på rätt sätt.

– Marianne Hedlunds arbete i blåsdysfunktionsprojektet ger boende ökad livskvalitet för den enskilde samtidigt som det leder till minskad miljöpåverkan. Ett bra och viktigt arbete som gör stor skillnad, säger Susanne Norberg (S), ordförande för omvårdnadsnämnden.

Tufft ekonomiskt läge

I delårsrapporten för omvårdnadsnämnden uppgår resultatet till -39,5 miljoner kronor, och prognosen för 2023 ligger på – 40,4 miljoner kronor. Höga volymer och platsbrist på vård och omsorgsboende leder till höga kostnader för utskrivningsklara från Regionen Dalarna och till höga kostnader inom hemtjänsten då personer är i behov av hög omsorg.

Vidare överstiger personalkostnader budget med 26,3 miljoner kronor där kvalificerad övertid står för 9,7 miljoner kronor samt bonussystem för sommarvikarier och personal som byter semesterveckor uppgår till 9,2 miljoner kronor.

Här finner du handlingarna från omvårdnadsnämnden och de andra nämnderna.

Sidan uppdaterad 2023-09-26