Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

En man och en kvinna i blåa västar står bakom ett bord fullt av broschyrer och matvaror

Kom och prata hemberedskap med FRG

Under beredskapsveckan finns Frivilliga Resursgruppen, FRG Falun på flera matbutiker och kan ge råd och tips hur du exempelvis klarar dig en vecka utan el.

Vi träffar Olav Ottesen och Marie Olsson från Frivilliga resursgruppen Falun, när de står i entrén på Stora Coop.

FRG är en del av Civilförsvarsförbundet som hjälper till när samhällets resurser inte räcker till. FRG Falun har bland annat hjälpt kommunen vid översvämningar, eftersläckning av bränder och när nödvatten behövts till äldreboenden. Under beredskapsveckan som i år pågår 25 september till 1 oktober, är FRG ute och informerar om hemberedskap.

- Vi frågar folk om de vet var de har broschyren "Om krisen eller kriget kommer". De flesta verkar veta det, så det är bra om det stämmer, säger Olav Ottesen.

På bordet finns bland annat ett antal exemplar av broschyren, men också en vevradio, ett spritkök, olika konserver och rekommendationer från livsmedelsverket om bra mat som kan lagras länge.

- Det är roligt att vara här och lyssna på folk, många har roliga historier att berätta. Jag upplever att den äldre generationen har bättre koll, men att de yngre inte riktigt tar det på allvar,, säger Marie Olsson.

Vid tre matbutiker

Under veckan kommer Frivilliga Resursgruppen att vara alternerande på: ICA Maxi, Stora Coop och City Gross, två platser per dag, måndag-fredag klockan 14.00-20.00

Din hemberedskap

Preppa för en vecka, krislådan MSB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Testa utmaningen "Sju dagar" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Livsmedelsverket bra mat vid kris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunens krisberedskap

Sidan uppdaterad 2023-09-26