Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Personal i hemtjänstbil

Faluns hemtjänst på topplats i landet

Det är pensionärsorganisationen SPF som gjort undersökningen för andra året i rad och hemtjänsten i Falu kommun får sammantaget ett toppbetyg och hamnar på åttonde plats.

Förra året var första året som undersökningen Hemtjänstindex genomfördes. Då hamnade Falu kommun på 16 plats, i år klättrar vi till 8 plats. För sektionschef Leif Ekman är årets resultat ett bra kvitto på allt jobb som utförs dagligen.

– Medarbetarna ska ha all eloge för det här. Det här är ett jättefint kvitto på vårt dagliga arbete inom hemtjänsten i Falu kommun, säger Leif Ekman.

Nationell undersökning

Hemtjänstindex jämför den totala kvaliteten i landets 290 kommuner och bygger på äldres och närståendes åsikter om vad som är viktigast i hemtjänsten. Undersökningen tar även med mätningar och undersökningar som Socialstyrelsen, Sveriges kommuner och regioner och Senior alert gör årligen och informationen på kommunernas webbplatser vägs också in i Hemtjänstindex.

Brett underlag

Hemtjänstindex mäter kvaliteten inom fyra olika delområden; Biståndshandläggning, Information, Utförande och Stöd och utveckling. I mätningen ingår både Falu kommuns utförare och de privata aktörer som utför hemtjänst i Falun enligt LOV, lagen om valfrihetssystem.

Den kommun som toppar årets Hemtjänstindex är Halmstad.

Här kan du läsa mer om undersökningen Hemtjänstindex Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterad 2023-12-06