Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

utsikt över falu centrum

Bjuder in krögare till nätverk mot narkotika

Nätverket Krogar mot knark startas nu i Falun. Restauranger, krogar och hotell är välkomna att medverka. Krogar mot Knark är en metod som bygger på samverkan, utbildning och effektiv tillsyn. Visionen är att bransch, kommun och polis tillsammans skapar en trygg och säker krogmiljö fri från narkotika för såväl gäster som personal.

Nu kan du som driver krog eller hotell i Falu kommun anmäla intresse för medverkan i nätverket där utbildningar startar till hösten. Senast den 27 mars behöver din anmälan vara inne hos oss för den första lokala utbildningen.

Här kan du anmäla din krog eller annan verksamhet för medverkan i nätverket i Falun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer om arbetet i Falun här.

Här kan du läsa mer om det nationella arbetet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Samverkan utbildning och tillsyn

Krogar mot Knark (KmK) är en metod och ett stöd för att bedriva narkotikaförebyggande arbete i krog- och nöjesmiljöer. Genom att minska förekomsten och användning av narkotika är syftet att få ner antalet olyckor, våld och kriminalitet som är kopplat till droger. Krogen, hotellet och andra nöjesmiljöer ska vara platser som är förenat med positiva upplevelser där både gäster samt personal ska känna sig trygga.

En central del i arbetet med metoden är samverkan mellan besöksnäringens aktörer, Polis, kommunen och organisationen STAD. Samverkan lägger också grunden till de tre övriga delarna i metoden; Utbildning, Tillsyn och Kommunikation.

Sidan uppdaterad 2024-03-13