Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Personalen på Kårebacken firar 10 år

Kårebacken firade 10 år

I veckan firade demensboendet Kårebacken 10 år. Enhetschef Eva Busk minns den första helgen när boendet öppnade.

Dagen till ära har personalen lagat plockmat, vårrullar, snittar och ciderbubbel väntar de besökande anhöriga. Och inifrån samlingslokalen hörs musik – ”Dina guldbruna ögon” ekar över rummet där anhöriga samlats med de boende. Någon dansar till musiken, andra sitter och pratar eller gungar i takt till musiken.

Eva Busk kommer väl ihåg att inflyttningen blev lite försenad på grund av byggnationen, men personalen var glada när de kom in i de nya lokalerna.

– Första helgen vi jobbade så var det uppackning som gällde, flera som var med då jobbar fortfarande kvar här idag, säger Eva Busk.

– Första veckan vi jobbade här hade vi inte en pryl, så det var upplock som gällde, skåp för medicin fick vi ta hit en snickare som ordnade inne hos oss på expeditionen, säger sjuksköterskan Kersti Backman Hag.

Fin sammanhållning

Tio år har gått sedan dess och det hon är mest nöjd med idag är personalen.

– Jag har ett sådant bra team här. Baspersonal, två duktiga sjuksköterskor och ett fint samarbete med kommunrehab arbetsterapeut och fysioterapeut och sedan samarbetar vi med läkarteamet på Kvarnporten.

Ute på gården står en tandemcykel och väntar på sin premiärtur.

– Den levererades idag och har blivit möjlig tack vare fondmedel.

Sångunderhållning på Kårebacken

Sång och musik bjöds boende och anhöriga på när Kårebacken firade 10 år.

Sidan uppdaterad 2024-04-23