Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Man tittar i mobil. På bilden syns applikationsikonen för felanmälan för väg och park

Ny app för snabb kontakt med kommunen

Hål i gatan? Trasig gunga? Berätta för oss vad som behöver fixas . Via den nya appen är det enkelt att felanmäla till kommunens trafik- och markavdelning och du kan också se när felet är ordnat. Dessutom är du med och gör vår kommun säkrare och trevligare.

Ett nytt och enklare sätt att göra felanmälningar införs nu i Falu kommun. Avdelningen för trafik och mark har tagit fram en app för mobilen där du kan rapportera fel och risker på allmänna platser. Du kan sedan följa vad som händer med din anmälan.

Appen heter "Felanmälan väg och park" och laddas ned där andra appar finns. Sök på Felanmälan Falu kommun.

Hallå Nicklas Karlsson, chef på avdelningen för trafik och mark: Hur fungerar appen?

- Man kan använda sig av appen eller gå in på webben. I båda fallen möts du av ett formulär med en lista där du väljer bland kategorier och typer av fel. Det går även att komplettera med fritext, bifoga bild, välja kartposition och hur du önskar följa ärendet. Du kan även se direkt i appen om det finns ett tidigare ärende på platsen.

Vad kan jag felanmäla?

- Man kommer kunna rapportera om sådant som vi på Trafik och mark har ansvar för, alltså brister och risker men även synpunkter och önskemål, på allmänna platser, till exempel kommunens gator och parkeringar, cykelvägar, torg, parker och lekplatser. Fel på belysningen ingår också och då samarbetar vi med Falu Energi & Vatten.

Varför gör ni den här satsningen?

- Vi behöver ett verktyg som ger oss möjligheten att förvalta och hantera de brister och synpunkter som kommer in från medborgarna på ett ansvarsfullt och transparant sätt. Vi vill sen kunna använda dessa iakttagelser i vår kommande underhållsplanering. Felanmälningar och synpunkter ger oss en ökad kontroll av våra anläggningar och hjälp att omfördela och omprioritera våra resurser utifrån det verkliga behovet.

Vilka är era förväntningar?

- Att vi får ett enkelt och effektivt verktyg att kommunicera med våra medborgare på. Vi hoppas på ett ökat engagemang som ger oss fler ögon och inrapporteringar.

Vad kommer Faluborna vinna på att använda appen?

- Du får en större insyn och delaktighet genom möjligheten att följa ärendet. Dessutom är man inte hänvisad till kommunens öppettider. Det blir en snabbare och enklare kontakt in till kommunen helt enkelt.

Mer om hur du gör felanmälan

Felanmälan väg och park

Sidan uppdaterad 2020-11-09