Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar Myntgatan och de två parkeringarna vid Konditori Focus

Foto: Falu P

Parkera rätt på Myntgatan och vid konditori Focus

Falu P informerar om den nya parkeringssituationen vid Myntgatan och Konditori Focus. Två parkeringsplatser med särskilda regler har skapats innanför gång- och cykelvägen vid Focus.

Det kommunala parkeringsbolaget Falu P, skriver i ett pressmeddelande att den ena parkeringsplatsen som skapats vid Konditori Focus, är till för rörelsehindrade personer som besöker konditoriet. Den andra parkeringsplatsen är till för varuleveranser och större inköp hos Focus. För övrigt är det parkeringsförbud på hela området utanför konditoriet.

Gratis korttidsparkering vid kulturhusets parkering

Kommunen har ordnat tre avgiftsfria parkeringsplatser med maximalt 20 minuters parkeringstid, runt hörnet vid kulturhusets parkering. Parkera gärna där om du ska hämta fikabröd eller besöka någon av de andra verksamheterna som ligger längs med Myntgatan.

Vill du sitta mer än 20 minuter och fika eller ta en längre shoppingtur i området kan du nyttja någon av de 160 parkeringsplatser som finns längs med Myntgatan och vid Kulturhuset tio14.

Hitta fler parkeringsplatser på: falup.se/parkeringskarta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Historik

De gamla parkeringsplatserna vid Focus byggdes bort till fördel för den nya cykelvägen. Därtill kunde en ny busshållplats samt dubbla körbanor skapas. Den sammanvägda tillgängligheten till centrum förbättrades. Åtgärden om att bredda gång- och cykelvägen längs Myntgatan förbi Focus och skapa ett huvudcykelstråk finns med i ”Cykelplan för Falu kommun” som antogs i kommunfullmäktige den 10 april 2014.

Sidan uppdaterad 2022-04-21