Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Hjullastare som plogar snö

Snöröjning och därefter halkbekämpning är vad som pågår

Stora resurser läggs på halkan och snön

Det läggs just nu stora resurser på snöröjning och halkbekämpning. Åtgärder pågår över hela Falu tätort.

Väderomslaget har varit omfattande de senaste dagarna. Något som gör att både bilister, cyklister och fotgängare har det tufft att ta sig fram på halkiga gator och vägar just nu.

Regnet som kom i slutet av förra veckan landade på kalla vägar med isgata som följd.

Ta det försiktigt och använd gärna broddar

Under natten och morgonen föll det snö, vilket gör att det på många platser är omöjligt att se vart det ligger halkbekämpningsmaterial.

– Använd broddar och ta det försiktigt, innan vi har hunnit åtgärda hela vårt vägnät. Vi har alla resurser ute och åtgärder pågår över hela Falu tätort just nu, säger Nicklas Karlsson, chef för trafik och mark på Falu kommun.

Under dagen har snöröjning pågått efter det senaste snöfallet. Efter att detta är gjort kommer kommunen att gå ut och halkbekämpa. I morgon kommer också utlastning av snö att ske i Faluns centrala delar.

– Det har varit ett besvärligt väderläge ett tag nu, säger Nicklas Karlsson.

Många hört av sig om halkan

Det är också många Falubor som kontaktat kommunen de senaste dagarna och påpekat att det är väldigt halt på många ställen.

–Vi är medvetna om läget och jobbar hårt för att åtgärda halkan. Vi kommer inte att hinna återkoppla till alla som kontaktat oss om halkan, utan lägger allt fokus på åtgärder, slutar Nicklas Karlsson.

Sidan uppdaterad 2023-01-02