Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Många bilar på en stor parkering. Snö och vinter. I bakgrunden syns äldre byggnader i gul och vit färg.

Träd tas ned på Gamla Postenparkeringen

Tisdag 14 mars kommer åtta träd att tas ned längs Trotzgatan och på Gamla Postenparkeringen. Anledningen är almsjuka och en kommande arkeologisk utgrävning på platsen.

På Gamla Postenparkeringen gjordes en större arkeologisk undersökning under år 2019. Nu ska undersökningen kompletteras inom ett mindre område och sex träd i kanten av parkeringen behöver därför tas ner.

Träden kommer att tas ned under förmiddagen tisdagen den 14 mars. Den arkeologiska undersökningen planeras sedan att starta måndagen den 10 april och pågå till slutet av juli.

Även några träd tas ner i Läroverksparken

Tisdagen den 14 mars kommer även två träd att tas ned i Läroverksparken. Den stora almen som står ut mot Trotzgatan, har tyvärr drabbats av almsjuka och är döende, så den måste tas ned. Det kommer att bli en så kallad högstubbe, vilket innebär att en del av stammen kommer att stå kvar men grenarna tas bort. Det andra trädet som behöver tas ned i Läroverksparken är en mindre hägg som lutar väldigt mycket och riskerar att falla.

De två träden i Läroverksparken som tas ned kommer att ersättas med nya träd. 

Kortvarig och begränsad avstängning av P-platser

Under tiden då träden tas ned på tisdagen kommer några parkeringsplatser samt gång- och cykelbanan att stängas av. Arbetet beräknas vara färdigt vid lunchtid.

Mer Information om avstängning av parkeringsplatser under tiden för den arkeologiska undersökningen kommer senare.

Planen är att i slutet av år 2024 starta byggnationen av parkeringsplan under mark.

Sidan uppdaterad 2023-03-13