Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Plantering med gula tulpaner längs Faluån

Välkommen att hämta tulpanlökar

Nu finns tulpanlökar som vi tagit upp ur kommunens vårplanteringar att hämta och plantera i din egen trädgård.

I år har vi lagt tulpanlökar som vi tagit upp ur våra planteringar på en särskild upplagsplats, så att du som vill har möjlighet att hämta och plantera dem i din egen trädgård.

Lökarna finns tillgängliga på Mormorsgatan 6 från och med måndag 19 juni. Det är öppet dygnet runt och de ligger under tak i en ficka som normalt används för sandningsgrus. Tänkt på att ta med något att lägga lökarna i! Först till kvarn gäller!

Lökarna ligger i olika högar som är märkta med vilken rabatt de kommer ifrån och sort. Högarna innehåller både blast och en del jord, så du får själv sortera fram de lökar du vill ha.

Vi låter lökarna ligga i ett par veckor sedan tas de bort och komposteras.

Det kan vara bra att känna till att lökarna har tagits upp tidigt och att de därför inte fått lagra in näring ordentligt. Att de inte lagrat in näring innebär att de kanske inte kommer att blomma på samma vis som i rabatterna. Blomningen kanske i värsta fall helt uteblir eller blommorna kan bli färre och mindre.

- För att få fart på dem bör du plantera dem så snart det är möjligt och vattna samt gödsla med till exempel benmjöl, hälsar vår parkavdelning.

Sidan uppdaterad 2023-06-19