Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Den nya Bjursåsskolan

Nya skolgården färdig under våren 2019

Skolgården vid den nya Bjursåsskolan kommer att färdigställas våren 2019. Anledningen är att marken först måste hinna sätta sig efter att den gamla skolbyggnaden rivits.

I februari i år invigdes den nya Bjursåsskolan, 7-9, och i samband med detta sattes också ett projekt igång för att ta fram ett förslag till utformning av den nya skolgården.

Elever på Bjursåskolan arbetade tillsammans med pedagoger fram förslag på utformning av sin nya skolgård inom fyra områden: Fysisk aktivitet, uteklassrum, hängplats/skugga och spelplan.

Detta presenterades vid ett rådslag den 16 mars på Falu Gruva, där över 100 personer deltog. Hälften av dessa var vuxna tjänstepersoner, politiker och pedagoger.

Nästa steg tas i processen

- Under våren har tjänstepersoner från barn- och utbildningsförvaltningen samt serviceförvaltningen arbetat tillsammans med lärare och elever, för att ta fram ett förslag till ny skolgård. På det senaste nämndsammanträde så fattade vi om att ta nästa steg i processen, säger Liza Lundberg (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, och fortsätter:

- Efter markberedningsarbete så är planen att skolgården kommer att färdigställas under våren 2019. En sådan fin skola som Bjursåsskolan kräver en fin skolgård. Skolgården är inte bara viktig för elever och lärare, utan även för hela byn.

Vid projektets start lovades eleverna att de vinnande förslagen skulle stå färdiga innan 2019. Men så blir nu inte fallet.

Byggnationen kan nämligen starta tidigast våren 2019, eftersom marken måste hinna sätta sig efter att den gamla skolbyggnaden har rivits.

Sidan uppdaterad 2018-07-05