Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Selfie

Missa inte Dalarnas Gymnasiemässa 11/10

Nu på torsdag arrangeras Dalarnas Gymnasiemässa i Magasinet, Falun. Nio olika gymnasier från Falun och Borlänge kommer där att presentera sina program och inriktningar för inbjudna elever i årskurs 9.

För fjärde året på raken arrangeras den stora gymnasiemässan i Falun och Magasinet.

- Vi är nio gymnasieskolor som samarbetar för att stärka elevens valkompetens. Att samla alla aktörer på samma plats och tid möjliggör för eleverna i årskurs 9 att få en samlad bild över det utbud som finns på gymnasiet, säger Lisa Färlin, rektor på Kristinegymnasiet i Falun.

Gymnasieskolorna från Falun och Borlänge - Kristinegymnasiet, Lugnetgymnasiet, Falu Fri, Hagströmska gymnasiet, Drottning Blankas gymnasium, praktiska gymnasiet, Musikkonservatoriet, Helixgymnasiet och Rytmus – finns på plats för att presentera sina program och inriktningar i sina montrar.

Niondeklassare har fått inbjudan

Niondeklassare från hela Dalarna har fått en inbjudan att besöka gymnasiemässan.

Lärare, elever och studievägledare från de olika gymnasierna finns på plats för att berätta mer om de olika program som gymnasieskolorna kan erbjuda.

- På gymnasiemässan kan elever och vårdnadshavare prata med flera skolor som har samma program, men där de kan få veta likheter och skillnader i upplägg för studierna på gymnasiet, säger Lisa Färlin.

Det är givetvis fri entré till mässan, som arrangeras nu på torsdag den 11 oktober klockan 16.30 till 19.30 i Magasinet, Falun.

Välkomna!

Sidan uppdaterad 2019-07-24