Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Jonatan Alamo Block lämnar Falu kommun

Jonatan Alamo Block väljer att lämna arbetet som skolchef i Falu kommun. Efter nyår börjar han sin nya tjänst som kommunchef i grannkommunen Hofors.

Att lämna arbetet i Falu kommun var inget lätt beslut att ta, även om han direkt kände att kommunchefsjobbet i Hofors kändes både spännande och lockande när det utannonserades för ett tag sedan.

- Jag vill inte lämna Falun, men vill gärna komma till Hofors, det är känslan jag har. Under hela mitt yrkesliv har jag haft arbeten kopplade till skolans område, och för mig känns det därför naturligt att anta nya utmaningar. Det känns därför oerhört inspirerande att få börja arbeta med mer kommunövergripande frågor och med ett större ansvarsområde, säger Jonatan Alamo Block.

Skolan har som sagt varit en stor del av hans liv. Han har gått i skolan, varit barnskötare på förskolan, lärarvikarie, lärarstudent, ombudsman inom skolan, lärare, utredare, expert på skolverket, grundskolechef i Haninge och de åtta senaste åren skolchef i Falu kommun.

Flyttade till Falun 2010

-Till Falun kom jag 2010 efter att familjen beslutat sig för att lämna Stockholm. Närheten och utbudet lockade oss till Falun. I Haninge bodde vi 100 meter från en motorväg, i Falun bor jag 100 meter från en sjö. Jag kommer att bo kvar i Falun, säger Jonatan Alamo Block.

Vad säger du om åren i Falu kommun?

- Jag har trivts väldigt bra och lyckats åstadkomma mycket tillsammans med den övriga personalen inom skolans område och politiken. Skolan har nu en ekonomi som är i balans, vi har skapat en bättre anda i hela organisationen och har också ett bättre samarbete med de andra förvaltningarna. Vi har också sett till att bygga nya skolor och förskolor.

- Samverkanssakerna kommer jag att bära med mig i minnet från tiden i Falun. Det går att arbeta tillsammans på bred front i angelägna frågor och i Falun ger vi aldrig upp. Vi har hanterat tuffa saker på ett bra sätt, säger Jonatan Alamo Block.

Ditt roligaste minne?

- Jag hoppade in som vikarie i en åttonde klass i vintras, där vi pratade om världens konflikter. Lite senare fick jag veta att några av eleverna i klassen ville skriva en hyllningsdikt till mig på en annan lektion.

Ditt sämsta beslut?

- Att dra tillbaka lärarnas julbord, vilket slutade med att beställd mat fick skänkas vidare. Den frågan borde jag ha hanterat bättre.

Sidan uppdaterad 2018-10-17