Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Vilma satsar på styrka och mästerskap

Lugnetgymnasiet är det enda ställe i Sverige där man har möjligheten att välja Olympisk tyngdlyftning som idrottsutbildning. Vilma Antfolk sadlade om från crossfit till styrkelyftning och är nu svensk juniormästare med siktet inställt på nordiska mästerskapen.

Först var det alpin skidåkning, sedan crossfit som gällde för Vilma Antfolk som gillar att träna. Det var genom gymnasiet som hon kom i kontakt med Olavi Blomfjord och blev intresserad av tyngdlyftning. Olavi är väl ansedd i Sverge som tränare.

Vilma går nu årskurs tre och det är bara det här året som hon tränat specifikt Olympisk tyngdlyftning för Olavi.

– Jag har ju lyft förut, men då har det varit som en del av den andra träningen. Men det är så kul, det ger en riktig adrenalinkick när man tränar så hårt och slår rekord, det är en häftig känsla att kunna mäta resultaten så, säger Vilma Antfolk.

Ryck och stöt

Olympiskt styrkelyft består av två grenar, ryck och stöt. Att Vilma är en riktig talang som Olavi nosat reda på råder det inget tvivel om. Efter bara ett år med specifik träning för grenen så är hon alltså svensk juniormästare och har kvalat till NM för juniorer.

Hennes rekord i nuläget är 97 kilo i stöt och 78 i ryck. Men siktet är ställt högre.

– Det finns planer på senior SM, fler junior SM och i höst skulle det vara roligt att få åka på Nordiska.

Ytterligare medaljer hägrar för Vilma.

Sidan uppdaterad 2019-07-16