Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Tegelbyggnad utomhus

Arkivbild

Fler vuxna och övervakningskameror ska stoppa bränderna på Hälsinggårdsskolan

Det har under den gångna veckan varit många anlagda bränder på Hälsinggårdsskolan, senast på måndagsmorgonen. Nu sätter kommunen in fler trygghetspersoner och övervakningskameror.

– Vi har diskuterat med eleverna och haft både polisen och räddningstjänsten här, som förklarat vilka följder det kan bli av en brand och även de juridiska följderna, säger Kajsa Henriksson tillförordnad rektor.

Vid samtliga tillfällen har bränderna kunnat släckas snabbt, men rökutvecklingen har varit märkbar, framförallt där plast brunnit.

Kommunen ökar nu bevakningen, under skoltid med fler trygghetspersoner och på kvällstid med kommunens bevakningsföretag. Alla sopkärl i plast har också tagits bort från skolan för att minimera risken för plastbränder och stickande rök. Skolledningen har också tagit beslut om att sätta upp en grind till trapphuset till vinden, där inga elever behöver vara.

Övervakningskameror sätts upp

– Vi tänker försöka sätta upp kameror i x-husets korridorer, om inte annat så i avskräckande syfte. Men vårt fokus är att hitta den som gjort det här, säger Kajsa Henriksson.

De tips som kommit in har lämnats till polisen och kontakt har även tagits med socialtjänsten. På måndagen skickades det ut ett brev med information till alla föräldrar.

Sidan uppdaterad 2019-11-18