Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Sanna och Thobias framför Främbyskolan

Nominerade till Årets lärare

Den 18 november åker lärarna Sanna och Thobias på Främbyskolan, till Lärargalan i Stockholm. De har nominerats av sina elever till priset Årets lärare.

Tre lärare från Faluns friskolor är också nominerade till Lärargalan, men på de kommunala skolorna är det bara Sanna och Thobias som åker på galan.

– Det känns väldigt speciellt som lärare att bli nominerad och få den här uppmärksamheten, säger Susanna "Sanna" Lennqvist som undervisar i bland annat mattematik och NO-ämnen.

Eleverna har nominerat

Eleven som nominerat Sanna skriver så här:

"Jag tycker att Sanna ska vinna för att hon är en väldigt rolig lärare. Hon är väldigt bra på att lära ut och har fått mig att förstå saker som jag i början av lektionen inte trodde att jag skulle förstå. Hon har också fått mig att tycka att engelska är både kul och inte så svårt längre. Även fast vi bara har haft henne som lärare så är hon en jätte bra lärare, en av de bästa jag har haft.

– Det skulle vara fantastiskt om någon av oss skulle vinna ett pris, men jag är jättenöjd även utan pris, säger Thobias Olsson Berglind som jobbar som idrottslärare.

I Thobias motivering står det så här:

"Thobias ska vinna för att han är en bra ledare och är väldigt tydlig när han ska förklara idrottslektionerna. Han är också väldigt snäll och har bra humor! Han är ny lärare och det har blivit mycket bättre."

Lärargalan sänds på tv den 1 december

På lärargalan den 18 november medverkar lärare från hela Sverige. Då koras: Årets inspiratör, Årets språklärare, Årets lärarinsats, Årets nytänkare, Årets eldsjäl, Årets mellanstadielärare, Årets högstadielärare, Årets värdegrundare, Årets ledare och Årets gymnasielärare.

Vilken lärare som fått de olika priserna hålls hemligt, tills att galan sänds på SVT2 den 1 december.

Sidan uppdaterad 2019-11-19