Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Tre lärare och rektor står och håller upp en dörr inne på skolan.

Lärarna Rebecka Hallström, Lena Sehl Wallin, Eva Winther Lahti och rektor Lotta Arenvall, diskuterar den fina inomhusmiljön på den nya skolan.

Eleverna välkomnas tillbaka i nya Södra skolan

När eleverna på Södra skolan återvänder efter sommarlovet på tisdag får de börja i den helt nya skolan. Både elever och personal är förväntansfulla och glada att få flytta in.

– Det känns overkligt och helt fantastiskt. Det bästa med den nya skolan är utrymmena, ventilationen och ljudet, säger läraren Lena Sehl Wallin.

Barnen börjar tisdagen den 18 augusti och dagarna innan har det varit febril aktivitet. Lampor monterades upp, kartonger med böcker bars in och möbler kom på plats.

– Det ska bli så kul att se elevernas reaktioner när de kommer in här. De har haft det trångt i gamla skolan och här är det så luftigt och fint, säger läraren Eva Winther Lahti.

– Lärarna började tre dagar tidigare än normalt, när vi fick tillgång till skolan och alla tillsammans med hantverkare och övrig personal har gjort ett fantastiskt jobb. Vi kommer att hinna klart med det mesta tills eleverna kommer, säger Lotta Arenvall rektor.

Nya Södra skolans gråa exteriör sett från Tisken. Två män, varav en med varselväst håller i en karta.

Nya Södra skolan sett från Tisken. Delar av den gamla skolan syns till vänster i bild.

Markarbetena startade för cirka två år sedan och nu är skolan klar. Södra skolan har cirka 220 elever från förskoleklass till årskurs 6, men lokalerna har plats för uppåt 450 elever. Den gamla skolan som ligger alldeles bredvid ska rivas, och ytan blir senare skolgård för eleverna.

- Alla elever är hjärtligt välkomna på tisdag klockan 8.15, då har vi en egen invigning för elever och personal och tågar klassvis in i nya skolan, säger Lotta Arenvall.

Falu kommun planerar också en coronasäkrad officiell invigning av skolan. Mer information kommer inom kort.

Sidan uppdaterad 2020-08-17