Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Person som sitter hemma vid datorskärm och pratar i lurar.

Fortsatt fjärrundervisning för gymnasieelever

Smittläget i länet innebär att fjärrundervisningen i Falu kommun kommer att fortsätta även under vecka 15, på inrådan av smittskyddsläkare Anders Lindblom, Region Dalarna. Vi har en planering för att utöka den undervisning som sker på plats så fort som möjligt.

Elever kommer att få besked från respektive skola om vad som gäller för just dem.

– Vi är ledsna över att inte kunna utöka undervisningen på plats just nu och vi längtar efter att kunna ta emot fler elever på plats i skolan. Men efter rekommendation från Smittskydd Dalarna och Falu kommuns hälso- och sjukvårdschef har vi kommit fram till beslutet att fortsätta med fjärrundervisning under vecka 15 (veckan efter påsklovet), säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Björn Ljungqvist.

Smittskydd Dalarna tog tidigare i veckan beslut om att rekommendera länets gymnasieskolor fortsatt fjärrundervisning på grund av det rådande smittläget och att covid-vården är hårt belastad.

– Det är ett allvarligt läge. Vi rekommenderar därför alla skolor att fortsätta med distansundervisning på samma nivå som tidigare och inte öka närundervisning, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare på Region Dalarna i ett pressmeddelande.

Ser över externa lokaler

Rekommendationen om fortsatt distansundervisning gäller under veckorna 13, 14 och 15.

– Vi vill ha tillbaka fler elever på plats i skolan så snart som möjligt och ser nu över möjligheten till externa lokaler. Vi återkommer därför med besked om hur undervisningen kommer att ske under vecka 16, säger Björn Ljungqvist.

Vi längtar efter er – var noggranna på påsklovet

– Vi är många som ser fram emot att kunna utöka undervisningen på plats i skolan på ett säkert sätt så snart vi kan. Den här tiden är prövande för oss alla, säger Björn Ljungqvist.

En uppmaning till elever i Falu kommun är att vara extra försiktiga under rådande omständigheter och inte delta i större sammankomster. Det är också viktigt att vara vaksam om man får minsta symtom och då stanna hemma, undvika kontakter och testa sig.

För att minimera trängsel på skolorna så har cirka 1/3 av eleverna i nuläget undervisning i skolans lokaler. Vi hoppas kunna utöka antalet elever på plats så snart som möjligt.

Sidan uppdaterad 2021-03-31