Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Elever och företag möts på Yrkesmässsan

Den 3 juni deltar alla åttondeklassare i Falu kommun i Yrkesmässan 2021, som i år blir digital. Här får företagen och framtidens medarbetare en möjlighet att mötas, samtidigt som eleverna får en kick-start inför gymnasievalet.

2019 fick Yrkesmässan pris som "Årets initiativ" av Falun Borlänge-regionen. I år arrangeras mässan för tredje gången av Falu kommun i samverkan med Falun-Borlängeregionens projekt arbetsmarknadskunskap. Yrkesmässan är obligatorisk för samtliga elever i årskurs 8, både kommunala skolor och friskolor, och även elever från Introduktionsprogrammen erbjuds att delta.

- Vi anordnar Yrkesmässan för att stärka kopplingen mellan skola och arbetsliv, där eleverna och företagen vi bjudit in får en möjlighet att mötas och lära mer om varandra, förklarar Sofie Reimertz, HR-specialist på Falu kommuns Rekryteringscenter och projektledare för Yrkesmässan 2021.

I genomsnitt känner elever som går i årskurs 8 och IM till 25-30 olika yrken av de nära 9000 som finns i Sverige.

- Vi hoppas och tror att mässan ska hjälpa eleverna inför deras gymnasieval genom att visa vilken bredd av yrken som faktiskt finns, och genom möjligheten att få veta mer om dessa, säger Sofie Reimertz.

- Under planeringen av Yrkesmässan har eleverna fått skicka in önskemål om yrkesgrupper de vill veta mer om, och det har varit otroligt roligt att se hur ambitiösa och engagerade de är, säger Sofie Reimertz!

Mässan, som tidigare tagit plats i Kulturhuset tio14, kommer den här gången att sändas live på kommunens hemsida, där elever, lärare och andra intresserade kan klicka sig in för att delta. Här kommer man bland annat att möta olika lokala yrkespresentatörer som kopplar upp sig från sina arbetsplatser och berättar om sina jobb.

Mer om Yrkesmässan här på falun.se

Sidan uppdaterad 2021-05-28