Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Barn som skriver och ler.

En klass på Hosjöskolan stänger på grund av smittspridning

UPPDATERAD. En förskoleklass på Hosjöskolan har stängt fredagen den 27 augusti fram till och med onsdagen den 1 september, på grund av smittspridning av covid-19. När klassen kan komma tillbaka till skolan beslutas under kommande vecka.

Ett flertal barn i förskoleklassen på Hosjöskolan har bekräftad covid-19. Smittskydd Dalarna har tillsammans med Falu kommun beslutat att hålla eleverna i den här klassen hemma från idag, fredag, till och med onsdag 1 september kommande vecka.

– För att minska risken för ytterligare smittspridning så kommer elevgruppen att få stanna hemma för att vi ska få en bättre lägesbild. Alla barn i klassen, även de utan symtom, måste provta sig på vårdcentralen under fredagen, säger Johan Björklund, hälso- och sjukvårdschef i Falu kommun.

Eleverna kommer att stanna hemma till på onsdag kommande vecka, den 1 september.

– När vi har en bättre lägesbild i början av nästa vecka kommer Smittskydd Dalarna och Falu kommun att ta ställning till om eleverna kan komma tillbaka till skolan på torsdagen eller om det eventuellt blir en förlängning, säger Johan Björklund.

Artikeln har uppdaterats fredag kl. 13.59

Sidan uppdaterad 2021-08-27