Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Flera ungdomar som sitter på en gräsmatta en solig dag.

Anmäl dig till Sommarskolan 2023

Den 3 juli drar årets Sommarskola igång. Sista anmälningsdagen är 22 juni. Sommarskolan arrangeras för elever som går på högstadiet samt elever på IM-programmet. 

Sommarskolan kommer i år pågå under veckorna 27, 28, 29 med start måndag 3 juli på Kristineskolan. Sista anmälningsdagen är 22 juni.

Här anmäler du dig till Sommarskolan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sommarskolan arrangeras för elever som går på högstadiet samt elever på IM-programmet. Vi erbjuder extra stöd i engelska, svenska eller matematik. Alla elever är välkomna, oavsett betyg eller studienivå.

Personlig handledare

Under tre veckor får du som elev jobba med skolarbete på ett annat sätt än du är van vid. Du får en personlig handledare som hjälper dig med det just du behöver förbättra. Handledaren kan koncentrera sig extra mycket på dig och dina studiebehov eftersom du jobbar i en liten grupp på 2-4 elever.

De som arbetar på Sommarskolan är ungdomar som just avslutat andra eller tredje året på gymnasiet och som vill ställa upp och hjälpa dig. Du kommer att arbeta med din personlige handledare varje dag under Sommarskolan.

Din handledare undervisar och hjälper dig i det du tycker är viktigt att fokusera på, på ett sätt som är lättsamt och smidigt för dig. Under den här tiden får du, efter gemensam planering, jobba utefter dina egna behov samtidigt som det varvas med roliga sommaraktiviteter. Ofta knyts här nya vänskapsband inför den följande skoltiden.

Ingen betygssättning

På Sommarskolan har vi ingen betygssättning eller bedömning. Du får ett intyg om din medverkan. Betygssättning kan i vissa fall genomföras genom prövning. Detta i samråd mellan elev, vårdnadshavare, handledare, lärare, verksamhetsledare och rektor.

Kostnadsfritt

Sommarskolans verksamhet är helt konstandsfri för dig som är skolungdom. Falu kommun står för allt arbetsmaterial och restauranglunch varje dag.

Kontakt

Om du behöver komma i kontakt med oss, ring 023-87417 eller e-posta till sommarskolan@falun.se.

Du kan också kontakta oss via Kontaktcenter på nummer 023-830 00.

Läs mer om sommarskolan här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2023-06-13