Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Åtta personer, fem men och tre kvinnor står i en trapp. framför syns en skylt som det står bostadsgaranti på.

Fotot: Linnea Forsberg

Bostadsgaranti för högskolestuderande

Studenter som antas till en utbildning vid Högskolan Dalarna blir nu garanterade en bostad. Falun och Borlänge, de kommunala bostadsbolagen, studentkåren och Högskolan Dalarna är överens om en bostadsgaranti.

– Tillgången till bostäder är avgörande för att skapa en attraktiv studieort för studenter. Vi är därför mycket glada över att kunna erbjuda bostadsgaranti till våra studenter och göra deras övergång till studielivet smidigare, säger Johanna Strickert, ordförande för Dalarnas Studentkår, till du.se

Samverkan för att lösa bostadsbrist

Bostadsgarantin är ett resultat av samverkan mellan Högskolan Dalarna, Dalarnas studentkår, Borlänge kommun, Falu kommun, Tunabyggen och Kopparstaden. Tillsammans med Region Dalarna och Dalarna Science Park bildar de Student Dalarna.

Huvudsyftet med studentbostadsgarantin är att erbjuda studenter trygghet när de söker bostad i samband med terminsstart. Garantin innebär att studenter säkerställs tillgång till en bostad även när utbudet av studentbostäder är begränsat.

För att vara berättigade till garantin behöver studenter uppfylla vissa grundläggande kriterier. Dessa inkluderar att vara antagna till en utbildning på minst halvfart (15 högskolepoäng) per termin och att ha registrerat sig i bostadskön hos Kopparstaden och Tunabyggen. Garantin gäller för studenter som inte bor inom pendelavstånd och har minst en timmes enkel resväg till något av högskolans campus.

Mer information om bostadsgarantin. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2024-03-06