Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Gallringsarbeten i Hosjö/Hosjöstrand

Följ kommunens planerade skogsskötsel

Nu kan du följa kommunens skogsskötsel via en ny karta över planerade arbeten. Där kan du hitta vilka skogsåtgärder som planeras och när de är aktuella.

- Breddning av elljusspåret vid Stångtjärn och gallringar i Lugnetskogen är exempel på vad som är närmast inplanerade under 2018. Behovet av gallring är fortsatt stort i kommunens skogar och planeringen inför kommande vinter pågår, berättar Clas Murmester, kommunens skogsförvaltare.

För att göra det lättare för falubor att följa arbetet med kommunens skogsskötsel har en karta tagits fram där det går att se vilka arbeten som är planerade och när de är tänka att genomföras. Kartan uppdateras löpande.

- Dialogen med de närboende är en viktig del när vi till exempel gallrar eller tar ner riskträd. Med hjälp av kartan kan allmänheten nu lättare se när det planeras en åtgärd i skogen nära dem, säger Clas.

Bara under det senaste året har en rad gallringar genomförts runt om i kommunen. Hosjö, Sandviken, Skutudden, Samuelsdal, Lilla Källviken och Gamla Berget är exempel på områden som klarats av.

Se vilka skogsåtgärder som planeras

Sidan uppdaterad 2018-09-16