Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Staty av Bubo på en sten i Vasaparken

Nu fortsätter bygget i Vasaparken

Den 9 augusti börjar vi bygga etapp 2 av Vasaparken, vilket också innebär mer byggtrafik på bland annat Parkgatan.

Det gamla riksvägsdiket där Korsnäsvägen tidigare gick ska göras om till park. Området ligger mellan Korsnäsvägen och Parkgatan, och blir en förlängning av "gamla" Vasaparken som i sin tur angränsar till Stadsparken. Nya delen av Vasaparken ska fungera som en länk mellan gamla Vasaparken och centrum. I anslutning till Vasaparken, vid Parkgatan, planeras det även för bostäder.

Första etappen av nya Vasaparken är klar. Den består av ett torg och en entré till parken i hörnet mot Parkgatan och Knutpunkten.

Byggandet av etapp 2 startar måndagen den 9 augusti och planeras vara klart hösten 2022. Nu kommer det bland annat att anläggas gångvägar, en boulderingvägg att klättra på, en lekplats och ett konstverk som faktiskt redan har kommit på plats. Det kommer också att planteras massor av växter.

Mer byggtrafik

Från och med den 9 augusti kommer det därför att bli mer byggtrafik på Parkgatan, framförallt från Vasagatan ner till parken, men även på sträckan mellan Promenaden och Åsgatan. Vi ber om överseende för eventuella problem som det orsakar.

Mer information om nya Vasaparken hittar du här på falun.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också kontakta Falu kommuns kontaktcenter via telefon: 023-830 00 eller epost: kontaktcenter@falun.se

Sidan uppdaterad 2021-08-02