Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Flera skidåkare och spår på Lugnet.

Lugnet - en anläggning för alla!

Lugnet är en av norra Europas mest kompletta idrottsanläggningar och ligger i östra delen av Falun. Namnet kommer från gården Lugnet gård, som låg placerad någonstans där ishallen och utebadet ligger i dag.

I början på 1970-talet startade bygget av Lugnets idrottsanläggningar och området har stadigt utvecklats sedan dess. På Lugnet har skid-VM avgjorts vid fyra tillfällen: 1954, 1974, 1993 och 2015. 2027 är det dags igen!

En komplett anläggning

På Lugnet finns nationalarenan för längdskidor och backhoppning, isstadion (ishall och konstfrusen bandyplan), badhus, den stora sporthallen (fyra planer 20x40 meter), friidrottsstadion, asfaltbana, mountainbikearena, utomhusbad, gymnastikhall, tennishall, kampsporthall, innebandyhall och friidrottshall.

I nuläget kan 60 av riksidrottsförbundets 70 specialförbund bedriva sin verksamhet inom området. Falu kommun äger de flesta av anläggningarna, men några drivs också i privat regi.

På Lugnetområdet finns också bergbana, idrottslabb, Lugnetkyrkan, Högskolan Dalarna, Lugnetgymnasiet, Scandic hotell, camping och olika outdoorverksamheter.

Naturskön miljö

Missa inte heller Lugnets naturreservat som är ett naturskönt område. I reservatet finns vandringsleder, cykelleder och motionsspår. Det finns även leder för ridning och skoteråkning, och du hittar också grillplatser, slagbodar, värmestugor och andra rastställen.

Lugnet är en oerhört komplett anläggning där det är nära till allt.

Välkommen!

Läs mer på lugnet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Receptionen i sporthallen stängd

Receptionen som tidigare funnits i Lugnets huvudbyggnad, där bland annat sporthall, innebandyarena, restaurang och gym finns, är numera stängd.

Vi hänvisar dig istället vidare till vårt Kontaktcenter.

Kontaktcenter finns till för att hjälpa dig i allt som rör kommunal verksamhet i Falun. Vi svarar på dina frågor, tar emot ärenden och vägleder dig vidare.

Telefonnummer: 023-830 00 Länk till annan webbplats.
E-post: kontaktcenter@falun.se

Badhusets reception - Badkassan

Det nya badhuset har en egen reception, Badkassa. Det är i badkassan du löser din biljett för att komma in i badhuset och även till relaxen när den öppnar nästa år.

Badkassan stänger 30 minuter efter att badet har stängt. I övrigt följer receptionens badets öppettider.

Mer om Lugnet 

Du hittar mer information om andra som verkar på området genom att klicka på länkarna nedan:

Lugnet Länk till annan webbplats.

Äventyrsgolf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sweden Resorts Lugnets Camping Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2023-11-16