Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Jimmy Sjögren står på Stora torget i Falun. I bakgrunden syns Kristine kyrka i solljus.

Dämpa elkostnaden – bli elsmart

El- och energieffektiviseringar är en viktig fråga för Falu kommun. Tillsammans kan vi hjälpas åt att bidra till att minska vår elanvändning. Med vår checklista får du tips på hur du blir elsmart!

Energieffektiviseringar har länge varit en viktig fråga för Falu kommun. Den rådande energikrisen gör att kommunens samtliga förvaltningar och bolag nu arbetar med att minska el- och energianvändningen.

Det här kan du göra

Vi behöver alla bidra till att minska vår elanvändning, och valen vi gör idag kan påverka hur situationen ser ut imorgon. Varje liten förändring gör stor skillnad i det stora hela, om vi hjälps åt. För nu räknas varje kilowattimme. Det spelar lika stor roll vad du gör hemma som vad du bidrar med på jobbet. Rekommendationerna är enkla, men effektiva.

Elsmart checklista

1. Sänk värmen inomhus och klä dig lite varmare.
2. Duscha kortare tid.
3. Diska i full diskmaskin.
4. Tvätta i fylld tvättmaskin.
5. Stäng av apparater.
6. Släcklampor i rum du inte befinner dig i.
7. Frosta av frysen.
8. Ställ in rätt temperatur i kyl och frys.
9. Minimera användningen av el vid tiderna 7-9 och 17-19.

Checklista på hur du kan spara el: 1. Sänk värmen inomhus  2. Duscha kortare tid  3. Diska i full diskmaskin  4. Tvätta i fylld tvätmaskin  5. Stäng av apparater  6. Släck lamporna i rum du inte befinner dig i  7. Frosta av kylen  8. Ställ in rätt temperatur i kyl och frys  9 Minimera användningen av el vid tiderna 7-9 och 17-19

Checklista på hur du kan spara el

Bakgrund

Energieffektiviseringar har länge varit en viktig fråga för Falu kommun.

Energisituationen i Sverige och Europa är just nu kraftigt ansträngd. Prisnivån på el är hög och kan komma att stiga ännu mera framöver. Något som påverkar alla som bor och verkar i Falu kommun.

Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

Den rådande energikrisen gör nu att kommunens samtliga förvaltningar och bolag nu agerar - för att minska el- och energianvändningen.

Vid kommunfullmäktiges sammanträde i oktober togs flera beslut för kommunens fortsatta arbete. Falu kommun ska energieffektivisera föra att bidra solidariskt till de europeiska och nationella målen om att minska elförbrukningen och samtidigt sänka kostnaderna i den egna verksamheten.

Energieffektivisering en viktig fråga för kommunen.

Energimyndighetens sida: Varje kilowattimme (kWh) räknas Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2022-12-15