Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Informationsträff för dig som vill starta grannsamverkan i ditt område

Polisen och Falu kommuns brottsförebyggande råd bjuder nu in till en informationsträff för dig som är intresserad av att starta grannsamverkan i ditt område.

Grannsamverkan har, enligt en undersökning som BRÅ tagit fram, visat sig kunna minska brottsligheten i området med upp till 36 procent.

En väl genomförd grannsamverkan kan minska en rad av de så kallade vardagsbrotten som begås i bostadsområdet och flerfamiljshuset, så som inbrott, bilbrott, skadegörelse och även vissa brott mot person.

I många fall leder arbetet med grannsamverkan också till en starkare gemenskap mellan grannarna. Den sociala kontrollen i grannsamverkansområden förstärks och en möjlig gärningsperson löper större risk att bli upptäckt.

Läs mer om grannsamverkan här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Möte för dig som är intresserad

På onsdag den 14 juni arrangerar Falu kommuns brottsförebyggande råd tillsammans med polisen, ett möte för personer, grannar, områden som är intresserade av information om grannsamverkan samt att starta grannsamverkan i sitt område, bostadsrättsförening eller hyreshus.

På mötet får du information från Faluns kommunpolis Marcus Tengvall och Faluns brottsförebyggande samordnare Ulrika Gustafsson Lindberg, samt en möjlighet att anmäla områdets, bostadsrättsföreningens eller hyreshuset intresse för att starta grannsamverkan.

Tid: 18.00-20.00.

Plats: Kulturhuset tio14, lokal Jungfrun.

Faluns brottförebyggande råd bidrar ekonomiskt till utveckling av Grannsamverkan för att minska inbrotten och öka tryggheten i kommunens bostadsområden 2022-2023 . Länk till annan webbplats.

Kontakt

Om ni vill starta Grannsamverkan i ert bostadsområde, kontakta Faluns kommunpolis Marcus Tengvall via e-post: marcus.tengvall@polisen.se

OBS: Onsdag 7 juni klockan 18.00-20.00 är det möte för Faluns alla AKTIVA grannsamverkansområden.
Information från Faluns Kommunpolis Marcus Tengvall och Faluns Brottsförebyggande samordnare Ulrika Gustafsson Lindberg samt en möjlighet att utbyta erfarenheter med andra aktiva grannsamverkansområden i Falun.

Vill ni ha mer information om något av dessa möten eller vill veta mer om Faluns brottsförebyggande arbete kan ni kontakta Faluns Brottsförebyggande samordnare Ulrika Gustafsson Lindberg på e-post ulrika.gustafsson-lindberg@falun.se.

Här kan du läsa mer om det brottsförebyggande arbetet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2023-06-07