Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Nanne Grönvall och en bild på ett barn med en ryggsäck.

Foto på Nanne Grönvall: Karin Törnblom.

Nanne Grönvall berättar om sin uppväxt med missbruk och psykisk ohälsa

Vecka 7 är det dags för uppmärksamhetsveckan Du spelar roll - du är inte ensam! En av föreläsarna är Nanne Grönvall, som i år föreläser på plats i stadsbiblioteket 15 februari klockan 17.45.

Uppmärksamhetsveckan handlar om att se barnen som har det krångligt i sin familj, barnen som kanske inte kan eller vågar berätta. Det kan handla om missbruk, våld eller psykisk ohälsa.

Nanne berättar om sin uppväxt

För allmänheten arrangeras en föreläsning med Nanne Grönvall, som själv växte upp med alkohol- och tablettmissbruk och psykisk ohälsa i familjen.

Nanne Grönvall var med under vår uppmärksamhetsvecka 2021, med en digital föreläsning som var välbesökt och mycket uppskattad. I år är hon på plats i Falun.

Tid och plats

Nanne Grönvall föreläser torsdag den 15 februari klockan 17.45 i Ljushallen i Falu stadsbibliotek. Föreläsningen är kostnadsfri och ingen föranmälan krävs.

Mellan klockan 17.30 och 19.20 finns representanter för flera verksamheter som är till för barn, unga och vuxna på plats, för att informera och svara på frågor.

Flera aktörer samverkar

Under veckan kommer det även arrangeras skolföreläsningar och föreläsningar för yrkesverksamma.

Samverkansaktörer för uppmärksamhetsveckan är Finsam, Rädda Barnen, Länsstyrelsen Dalarna, Folkuniversitetet, Svenska Kyrkan, Falu kommun; barn- och utbildningsförvaltningen, arbetslivs- och socialförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen och Faluns brottsförebyggande råd.

Här kan du läsa mer om hela veckan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samordnare är Ulrika Gustafsson Lindberg, BRÅ-samordnare/ANDTS-strateg.

Kontakt till Ulrika hittar du här.

Fakta: Nanne Grönvall

Nanne Grönvall är en av våra mest folkkära artister och låtskrivare. Hon driver också sitt eget skivbolag, förlag och produktionsbolag.

Nanne har rönt framgångar både i Sverige och utomlands, gjort turnéer, jul- och krogshower, medverkat i flera stora musikaluppsättningar, varit programledare i både tv och radio. Hon har medverkat i Melodifestivalen hela tio gånger och faktiskt också i den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest.

Nanne Grönvall är just nu högaktuell med sin Tina Turner-hyllningsshow och turné Nanne The Best - The Music Of Tina Turner.

Sidan uppdaterad 2024-02-06