Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ett höstlöv med ett hjärta i.

Behöver du någon att prata med?

Öppenvårdsenheten Dialogen

På socialtjänstens verksamhet Dialogen, som finns på Hantverkaregatan 6, 3 trappor, erbjuder vi stödverksamhet till barn och ungdomar. Vi arbetar under sekretess och det är helt kostnadsfritt.

Klicka här för att få veta mer om Dialogens stöd till barn och ungdomar

Kontakt - Dialogen

Kontakt med Dialogen får du via Kontaktcenter på:
Telefon: 023-830 00
E-post: kontaktcenter@falun.se.

Familjerådgivningen - för er som har problem i relationen

Om du har relationsproblem i ett nära förhållande och det känns svårt att själv hitta en lösning, är du välkommen till familjerådgivningen. Vi arbetar med människor i olika skeden av livet. Par, enskilda och familjer. 

Ring till oss för att boka en tid.

Kontakt - Familjerådgivningen

Kontakt med familjerådgivningen
Telefon: 023-871 75
Telefontider: Måndag, onsdag , fredag 10.30-11.30

Klicka här för att få mer information om familjerådgivningen i Falun

Samtalsmottagningen Barn och Unga (SBU)

Samtalsmottagningen är en verksamhet inom primärvården i nära samarbete med ungdomsmottagningen, socialtjänsten och elevhälsan.

Vi erbjuder råd- och stödsamtal, bedömning, behandling, individuellt föräldrastöd och diagnostik för barn och unga upp till och med 17 år med lindrig till måttlig psykisk ohälsa.

Kontakt - Samtalsmottagningen för Barn och Unga (SBU)

Telefon: 023-49 16 55
Telefontider: Måndag - torsdag 7-15, fredag 7-12
Besöksadress: Svärdsjögatan 19, 2 trappor

Klicka här för att få mer information om SBU och för att boka tid via 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdomsmottagningen i Falun

Landstingets ungdomsmottagning tar emot ungdomar till och med 21 år. Du kan söka för vad som helst, stora frågor eller små bekymmer.

Du behöver ingen remiss, det är gratis och helt frivilligt. På ungdomsmottagningen finns barnmorska, gynekolog, kurator samt barn- och ungdomsläkare. Du hittar den på Myntgatan 8 i Falun.

Klicka här för att komma till ungdomsmottagningen i Falun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka här för att komma till umo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen

Att må psykiskt dåligt är något de flesta upplever någon gång under livet, det kan vara mer eller mindre allvarligt. Ofta kan någon i omgivningen ge stöd men ibland behöver man professionell hjälp.

Klicka här för att se kontaktuppgifter till barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

BRIS - Barnens rätt i samhället

Till BRIS kan du som är barn eller ungdom ringa om du har problem med mamma eller pappa eller något annat som du vill prata om. Det kostar ingenting att ringa  och det syns inte på er telefonräkning att du har ringt. Du behöver inte tala om vad du heter, om du inte vill förstås.

Kontakt - Barnens rätt i samhället

Barnens hjälptelefon: 116 111
BRIS vuxentelefon om barn: 077-150 50 50, vardagar 9–12
BRIS vuxentelefon om barn på arabiska: 077-448 09 00, tisdag - torsdag 9–12

Klicka här för att komma till hemsidan för BRIS - Barnens Rätt i Samhället Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är chattjouren för alla upp till 25 år. Du som chattar är anonym och det är du som bestämmer vad du vill prata om. Hit kan du vända dig för att snacka om precis vad som helst. Jourhavande Kompis finns till för dig!

Kontakt - Jourhavande kompis

Öppettider: måndag-fredag 18.00-22.00 samt lördag och söndag 14.00-18.00. (15 minuter före stängningstid slutar vi att ta emot nya samtal.) Speciella öppettider under sommaren.

Klicka här för att hitta chatten på Jourhavande kompis hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

HBTQ-jouren

HBTQ-jouren är en rikstäckande organisation som erbjuder hjälp och stöd till dig som är HBTQ-person. Jouren arbetar också för att uppmärksamma de problem som du som HBTQ-person kan möta i vardagen. Det kostar inget för dig att få stöd eller rådgivning från HBTQ-jouren. Dina uppgifter är skyddade av oss som jobbar här.

Klicka här för att se kontaktuppgifter och information på hbtq-jourens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-01-20