Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Liselott tar över som projektledare för Kockduellen

Liselott Wennerholm är ny projektledare för Kockduellen, den populära tävlingen för skolungdomar som nu går in på tredje året.

Hon hör vanligtvis hemma på barn- och utbildningsförvaltningen, som ekonomiadministratör för gymnasiet, men fick för en tid sedan frågan om hon kunde tänka sig att ta rollen som projektledare för Kockduellen.

- Jag har själv erfarenhet från restaurangbranschen, och känner att jag brinner lite extra för den. Det var inte svårt för mig att ta den här rollen, säger Liselott Wennerholm.

Det var Falu restaurangakademi som startade tävlingen för tre år sedan, för att skapa ett större intresse för matlagning bland högstadieelever och på sikt öka sökantalet till gymnasieprogrammet Restaurang- och livsmedel.

Ett klart ökat intresse

- I Falun märker vi av ett klart ökat intresse för Restaurang- och livsmedelsprogrammet, vilket känns både roligt och bra. Branschen skriker dessutom fortsatt efter folk, säger Liselott Wennerholm.

För varje år är det också allt fler städer som går med i Kockduellen, som numera har branschorganisationen Visita bakom sig.

- Kockduellen är ett väldigt bra koncept, vilket visar sig av att 25 städer finns med i tävlingen i år. I Falun är det sju högstadieskolor som anmält sig i år, säger Liselott Wennerholm.

De deltagande skolorna är: Bjursåsskolan, Britsarvsskolan, Erlaskolan, Mosaik, Svärdsjöskolan, Söderbaumska och Västra skolan.

Mosaik först ut

I Falun har skoltävlingarna redan kört igång, där Mosaik var först ut.

Eleverna lagar en rätt på 50 minuter utifrån en bestämd råvarukorg. Maträtten som eleverna gjort bedöms sedan av en jury bestående av yrkeskockar eller lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet samt hem och konsumentkunskapslärare.

Segrande lag går vidare till Stadsfinalen som arrangeras den 17 januari 2019 på restaurang École, Haraldsbo, där ett till två lag från varje skola kommer att finnas med.

Riksfinalen avgörs i Stockholm i februari 2019.

Här kan du läsa mer om restaurang- och livsmedelsprogrammet

Sidan uppdaterad 2018-11-16